Astma en Allergiekoepel vzw

Bekijk uw bestellijstUw winkelwagen is leeg
Bestel onze publicaties!

 U bent hier: Startpagina > Links

Gratis telefoonnummer: 0800 84321

Links

www.anafylaxis.nl

Een Nederlands informatie- en kenniscentrum voor ernstige allergische reacties.

www.astmacopdnieuws.nl

Nederlandse website voor Astma- en COPD-patiënten en allen die zich met longaandoeningen bezighouden.

www.astmafonds.nl

Alles over astma en COPD. Informatie en praktische tips voor patiënten en hun omgeving.

www.babyallergie.nl

Op deze Nederlandse website vinden ouders een heleboel informatie en tips over allergieën bij baby's en kinderen.

www.bvpv-sbip.be

Belgische Verenigingen van Pneumologie Verpleegkundigen. Het doel van deze werkgroep is om de verpleegkundige zorg bij patiënten met respiratoire aandoeningen kwalitatief te verbeteren.

www.huidinfo.nl

Nederlandse website die betrouwbare informatie en actuele informatie verstrekt over de huid en huidziekten geschreven door Nederlandse dermatologen.

www.invaliditeit.be

Op deze site brengen wij informatie voor mensen die door arbeidsongeschiktheid op invaliditeit werden gesteld. Wij staan ook stil bij de rechten en plichten van invaliden, bij de rol van de adviserend geneesheer en het Centrum Algemeen Welzijnswerk.
Het tweede deel bevat informatie over een aantal extra voordelen waarvan invaliden kunnen genieten. Ook stellen wij een aantal diensten voor, waarop invaliden een beroep kunnen doen.

www.irceline.be

Intergewestelijke Cel voor het leefmilieu. op deze site vindt je info over de luchtkwaliteit in België.

www.itg.be

Website van het Instituut voor Tropische geneeskunde Antwerpen.

www.kindereczeem.nl

Op deze Nederlandse site vind je heel veel informatie over eczeem en allergie vooral bij jonge kinderen.

www.medipedia.be

ViVio lanceert MediPedia, uw ziekte-encyclopedie.
U vindt er alle informatie over ziekten, hun diagnose, hun symptomen en de nieuwste behandelingen.
MediPedia bevat ook getuigenissen van patiënten, naasten en professionals, maar ook tests, actueel nieuws, beelden en videofragmenten.

www.nederland-davos.nl

Deze Nederlandse website biedt u alle informatie over het zwitsers astmacentrum Davos. Het is een gespecialiseerd ziekenhuis waar patiënten hun grenzen leren verleggen en bewaken, voor een gezondere toekomst.

www.revapulderbos.be

Pulderbos - revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren is gespecialiseerd in de revalidatie van kinderen en jongeren met een neurologische of respiratoir probleem.

www.schoolenallergie.nl

School en allergie is een Nederlandse adviserende website voor kinderen met ernstige allergieën en leerkrachten die hiermee moeten omgaan.

www.toegankelijkheidsbureau.be

Het toegankelijkheidsbureau heeft als doel de bereikbaarheid, toegankelijkheid en bruikbaarheid van wonen, verkeer, (openbaar) vervoer, straatinrichting, publieke gebouwen, toerisme en vrije tijd, tewerkstelling en dienstverlening te vergroten voor iedereen, maar in het bijzonder voor personen met een handicap en ouderen.

www.toegankelijkopreis.be

Toegankelijk op reis gaat over reizen, rekening houdend met een beperking. Deze website bevat allerlei tips en reisverslagen.
Hier vinden ook reizigers met astma of allergie vlot de weg naar reisverslagen en praktische informatie.

www.toegankelijkreizen.be

Het infopunt Toegankelijk Reizen is een dienst van Toerisme Vlaanderen, gegroeid uit een samenwerking met verschillende organisaties en diensten van en voor mensen met een handicap. Opdracht van het infopunt is de ontbrekende informatie over reizen met een handicap aanvullen.

www.toegankelijkvlaanderen.be

Op deze website kan je informatie opzoeken over de toegankelijkheid van publieke gebouwen zoals gemeentehuizen, scholen, verblijfsaccomodatie, musea, culturele centra, sportcentra, ... maar ook van fietspaden, wandelpaden en andere toeristische voorzieningen.

www.vlaamselongartsen.org

Forum Vlaamse Longartsen vzw. Op deze site vindt je ook uitleg over alle testen die longspecialisten kunnen uitvoeren.

www.vlaamspatientenplatform.be

Het Vlaams Patiëntenplatform vzw is een onafhankelijke koepelorganisatie van momenteel 89 patiëntenverenigingen uit Vlaanderen die streeft naar een toegankelijke zorg op maat voor de patiënt en zijn omgeving. Het Vlaams Patiëntenplatform vzw wenst dat de patiënten op actieve wijze deelnemen aan het gezondheidsbeleid en de gezondheidszorg. De projecten van het vlaams Patiëntenplatform vzw worden gedragen door afgevaardigden uit de patiëntenverenigingen. Wij willen u op onze pagina's een ruime bron aan informatie aanbieden en staan open voor opmerkingen en suggesties via mail.

www.vrgt.be

De Vlaamse Vereniging voor Respiratoire Gezondheidszorg en Tuberculosebestrijding heeft een hart voor longen. Hun ambitie: de vergeten longaandoening tuberculose bestrijden en rokers begeleiden om te stoppen met roken.

www.zeepreventorium.be

Het zeepreventorium in De Haan is een plaats waar kinderen en jonge volwassenen met chronische aandoeningen geholpen worden. Alle chronische aandoeningen waaronder deze van de luchtwegen, huidaandoeningen, allergieën, diabetes, voedingsstoornissen, ... krijgen hier de grootste aandacht.

www.zelfhulp.be

Trefpunt zelfhulp vzw is het informatie- en ondersteuningscentrum voor zelfhulpgroepen in Vlaanderen.

www.zonderparfum.be

Op deze site vindt u tal van producten voor de gevoelige huid.
Deze producten bevatten geen parfum, kleurstoffen en parabenen.

Astma en Allergiekoepel vzw Gebruiksvoorwaarden en privacy

Informatie

Diensten

powered by DNSmaster
hosted by IT Consult

Wat is astma
Wat is allergie
Wat is COPD

Allergeenarm huis
Buiten
Publicaties

Vragen
Links
Contact